محمدرضا سنگري در آبان ۱۳۳۳ در خانوادهای مذهبی در شوش به دنیا آمد. وي فارغالتحصيل دكتراي زبان و ادبيات فارسي از دانشگاه تهران است. شعرهاي سنگري تاكنون به صورت پراكنده در برخي از نشريات چاپ شده است. او تا به امروز در بسياري از همايش هاي سراسري شعر دفاع مقدس و شبهاي شعر دفاع و مقاومت حضور داشته و در جلسات متعدد آن به نقد و بررسي شعر دفاع مقدس و ادبيات پايداري پرداخته است.
كتاب «بررسي ادبيات منظوم دفاع مقدس» اين نويسنده كه در سه جلد نوشته شده به عنوان برترين كتاب سال دفاع مقدس شناخته شده است.
گفتني است دکتر سنگري در حال حاضر ساكن تهران است و ضمن تدريس در دانشگاهها، سردبير مجله رشد زبان و ادبيات فارسي و مجله تربيت است و با سازمان پژوهش و تأليف كتب درسي هم همكاري دارد.
سنگری از شاعران و نویسندگان پرکار معاصر است ولی بیشتر در زمینه نثر ادبی کار میکند. «سوگ سرخ»، «پنجره معصوم»، «یادهای سبز»، «گلبرگها»، «یک جرعه تشنگی»، «سلام موعود»، «چهل روز عاشقانه»، «نقد و تحلیل ادبیات منظوم دفاع مقدس» در سه جلد و «پیوند دو فرهنگ ادبیات معاصر» از جمله آثار مهم منتشر شده سنگری است. به این کارنامه باید تألیف ۳۰ جلد از کتابهای درسی از ابتدایی تا دبیرستان را نیز اضافه نمود.
۲۱ مهر ۱۳۸۸ ساعت ۱۶:۵۱
در مطلع اول كتاب، برگزيده آثار عاشورايي شاعران برجسته همچون علي معلم ، سيد حسن حسيني و ... آمده است.
۲۰ ارديبهشت ۱۳۸۸ ساعت ۱۲:۴۴
تاريخ عاشورا به روايت دکتر محمدرضا سنگري پس از سهسالونیم به پایان رسید.
۱۴ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۲۳
دکتر محمدرضا سنگري، عمان ساماني را مفسر بزرگ قرآن و کربلا برشمرد و گفت: «هر کس با اهل بيت پيامبر پيوند داشته باشد، ماندگار ميشود.»
۱۰ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۵۷
دومين سوگواره کشوري شعر و قصه عاشورايي با حضور جمعي از شاعران و نويسندگان با موضوع «حضرت ابوالفضل(ع)» در کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان قزوين به کار خود پايان داد.
۷ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۵۲
دکتر محمدرضا سنگری گفت: «واقعه كربلا زيباييهاي فراواني دارد كه گريستن به كربلا نبايد ما را از زيباييها آن بازدارد.»
۳ اسفند ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۱۷
دکتر محمدرضا سنگری در برنامه «یک جرعه آسمان» برای کودکان از عاشورا میگوید.
۲۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۷:۴۷
امشب شگفتانگيزترين شب تاريخ عالم است! امشب، زمين، آسمان است؛ ليلهالقدر كربلاست.
۲۳ بهمن ۱۳۸۷ ساعت ۱۳:۵۲
كتاب «آينهداران آفتاب» با حضور محمد اسفندياري، محقق و پژوهشگر و محمدرضا سنگري، نويسنده اين كتاب در فرهنگسراي رسانه نقد و بررسي شد.
۲۵ دی ۱۳۸۷ ساعت ۰۸:۱۲
یک مولف و عاشوراپژوه گفت: «در طول تاريخ، کربلا تکرار ميشود.»
۲۱ دی ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۵۳
«محمدرضا سنگری» از انتشار دو كتاب خود درباره حادثه عاشورا و زندگانی امام حسين(ع) در آيندهای نزديك خبر داد.
۳۰ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۱:۱۷
سي و يكمين جلسه مرجع شناسي كتب عاشورايي با حضور دکتر محمدرضا سنگری در دزفول برگزار شد.
۵ آذر ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۲۵
دکتر محمدرضا سنگری، از استادانی است که ضرورت وجود رشته دانشگاهی عاشوراپژوهی را بارها متذکر شده و در این باره اقداماتی نیز انجام داده است. در گفتوگوی ذیل سعی کردهایم از چند و چون تلاشهای ایشان بپرسیم.
۲۱ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۶:۰۲
انبياء تمام عشقشان اين بود که براي اباعبدالله(ع) زمزمهاي داشته باشند؛ همۀ آنها از آدم تا خاتم مرثيهخوان اباعبدالله(ع) بودهاند؛ پيغمبر(ص) پنج بار براي اباعبدالله(ع) مرثيه خوانده است و آن زمان هنوز اباعبدالله(ع) بچه بود.
۵ آبان ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۲۸
در بيست و هشتمين جلسه مرجعشناسی منابع عاشورايی، ادامه كتاب «حماسه حسينی» اثر شهید مطهری بررسی خواهد شد.
۲۷ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۵:۱۸
در بيست و هفتمين جلسه مرجعشناسی منابع عاشورايی، كتاب «حماسه حسينی» اثر استاد شهيد «مرتضی مطهری»، مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
۱۶ مهر ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۱۸
در قلمرو سير به سمت اباعبدالله(ع) همۀ آدمها میشوند مجذوب سالک؛ سالک مجذوب کسی است که خودش تلاش و تکاپویی میکند بعد خدا هم دستش را میگيرد.
۲۸ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۵۳
سلام و تحيت و صلوات الهي بر دلها، ذهنها، چشمها و اعضاي وجود همهي آنهايي که عاشقانه، عارفانه و صادقانه در تحقق آرمانهاي الهي در مجموعهي تاريخ تلاش کردند.
۱۳ مرداد ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۰۹
مدیر مرکز پژوهش و نشر فرهنگ عاشورا در گفت و گو با خیمه به تشریح فعالیت های این مرکز پرداخته است.
۲۴ تير ۱۳۸۷ ساعت ۱۰:۰۰
در بیست و پنجمین جلسه مرجع شناسی کتب عاشورا، ادامه اثر منظوم «آتشکده نیر» از دیوان نیر تبریزی با حضور محمدرضا سنگری بررسی شد.
۵ تير ۱۳۸۷ ساعت ۱۴:۳۱
مداحان ائمه را طوری ترسیم نکنند که دور از دسترس برای مخاطبان باشد؛ تأثیرگذاری مداحان و منبرها به حدی است که گاهی باعث تحول انسان می شود.